Založ si blog

Novodobá ukrajinská mučeníčka. Prosím, dajte nám pokoj so Savčenkovou !

Nadežda Savčenková je bezpochybne najpopulárnejšia Ukrajinka posledného roka. Vidíme ju v televízií, počujeme o nej v rádií, čítame o nej v novinách. Dostávame informácie či dodržuje pitný režim, či veľa papá a pod. Riešime či ju ujo Peter navštívi alebo nenavštívi, či ju vymenia alebo nevymenia a ako je to s tými jej ľudskými právami a slobodami. Počúvame výzvy na oslobodenie od prezidentov a politikov, kolujú petície a dokonca sa objavila aj na billboarde. Áno, presne tak. Na Slovensku sa dostala na billboard ukrajinská vojnová pilotka, podozrivá zo spoluúčasti na vražde dvoch novinárov, s  nápisom : Nebuď ľahostajný.

Uhm. Takže, drahí autori tohto billboardu. My nie sme ľahostajní. My proste len nechápeme, prečo občania našej krajiny majú bojovať za Savčenkovú. Ona je vojačka. Vojačka vo vojne. Vo vojne, kde sa zabíja. Ak je obvinená z takéhoto skutku, má to byť riadne prešetrené. Ak skutok vykonala má byť potrestaná. A má sa to riešiť medzi krajinami ktorých sa to týka. Máte pocit, že Slovensko je kompetentné toto riešiť? Ja nie. Hlavne s tým súdnym systémom, aký tu máme.

Najviac ma však mrzí, že keby Savčenková nebola súčasťou akurát rusko – ukrajinského konfliktu, v čase , keď je moderné byť rusofóbny, nikdy by sa jej nedostalo toľko pozornosti. Nikdy by sa jej nezastávali takí významní ľudia. Bola by to len žena. Vojačka. Ktorá by buď za zhnila vo väzení alebo zahynula. Takto mi to príde smiešne. Je to len hra. Ďalšia politická hra, ktorú im my nemusíme tolerovať. A ani sa do nej zapájať.

A hlavne – nemusíme  robiť zo Savčenkovej mučeníčku.

Mám taký návrh. Čo keby sme nehasili to, čo nás nepáli. A neustále neriešili či Naďka papá alebo nie. A keď už chcem za niečo bojovať bojujme za to, aby ľudia na SLOVENSKU obvinení z vrážd neboli len stíhaní na slobode, ale aby boli spravodlivo odsúdení a uväznení na toľko, koľko si zaslúžia. Opakujem tu na Slovensku. Nie na Ukrajine. Ani v Rusku.

 

Na sviatok práce si poprajme česť práci. A to doslova.

30.04.2016

,,A ty? Čím chceš byť, keď budeš veľký?“ ,,Bohatý“ Toto je jedna z častých odpovedí dnešných detí a mládeže na otázku, čo chcú v budúcnosti robiť, čomu sa chcú venovať, aké je ich vysnené povolanie. Ja sa však takejto odpovedi ani nečudujem. Deti a mládež vidia v televízií, počujú v rádiách, čítajú v novinách, ako ľahko sa dnes dá prísť [...]

Slovenských žiakov ničí samotné školstvo. Kultúra národa je v keli

28.04.2016

Kniha Sekerou a nožom od Pišťánka a Tarageľa musí byť stiahnutá zo zoznamu povinnej literatúry ! Toto požadujú cirkevní predstavitelia, učitelia a riaditelia škôl. Keď sme boli malí, čítavali nám rodičia rozprávky .Chudobný Jano sa vybral do sveta prekonal rôzne prekážky a našiel si princeznú. Škaredé káčatko, ktorému sa všetci vysmievali sa stalo krásnou [...]

Albrightová v Bratislave. Ocenenie do rúk pošpinených krvou

10.04.2016

Českú a slovenskú cenu za posilnenie euroatlantických vzťahov na bezpečnostnej konferencií GLOBSEC si 16.apríla príde do Bratislavy prevziať bývala ministerka zahraničných vecí Spojených štátov amerických Medeleine Albrightová. V rámci posilnenie transatlantických vzťahov sa Albrightová začala v časoch svojej najväčšej popularity urputne angažovať vo veci [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 14742x
Priemerná čítanosť článkov: 2948x

Autor blogu

Kategórie

Archív